Frågor och svar

Det här är vanliga frågor till oss. Kanske är det samma frågor som du har? I så fall hittar du svaren här!


 • Hur söker man lägenhet?
  Man måste registrera sig genom att göra en bostadsanmälan på vår hemsida. Du får då en egen inloggning till "Mina sidor" och via "Mina sidor" söker man lediga lägenheter.

  Hur uppdaterar jag min anmälan?
  För att vi alltid ska ha de senaste uppgifterna om dina önskemål är vi noga med att din bostadsanmälan är aktuell. Därför måste du själv gå in och uppdatera din anmälan med högst 6 månaders mellanrum.  Det räcker med att du loggar in på ”Mina sidor” så blir anmälan automatiskt uppdaterad.
  Tänk på att det är datumet då du senast uppdaterade din bostadsanmälan som gäller, och att du måste förnya den igen inom 6 månader. Systemet skickar ut påminnelse till dig till den mailadressen du angett i din bostadsanmälan.

  När visas lediga lägenheter?
  Vi publicerar lediga lägenheter varje torsdag. Det betyder att du bara behöver besöka sidan en gång i veckan för att se om det finns någon lägenhet som är intressant. Vi erbjuder även en bevakningstjänst av lediga lägenheter. Då får du ett e-post-meddelande när en lägenhet är vakant som passar dina önskemål enligt din bostadsanmälan..

  Hur visar jag mitt intresse?
  När vi publicerar en lägenhet som du är intresserad av måste du själv logga in på "Mina sidor" och anmäla ditt intresse. Tänk på att du måste kunna flytta in i lägenheten på det utsatta inflyttningsdatumet. På "Mina sidor" kan du även följa vad som händer med alla lägenheter du har visat intresse på.

  Vad händer om jag blir erbjuden en lägenhet?
  Vi kontaktar dig via mejl. I mejlet finns kontaktuppgifter till uthyrare och ett svarsdatum då du senast måste kontakta oss för bokning av visning. Tackar du nej eller inte svarar så går erbjudandet om visning vidare till nästa sökande i kön. 

  Kan jag tacka nej flera gånger? 
  Du kan tacka nej till erbjudande max fem gånger inom ett halvår. Efter det spärras din intresseanmälan i sex månader. Samma gäller om du inte svarar oss när du blir erbjuden en visning.

   

 • Innehåll i SVAR.