Frågor och svar

Det här är vanliga frågor till oss. Kanske är det samma frågor som du har? I så fall hittar du svaren här!


 • Hur söker man lägenhet?
  Hos www.eksjobostader.se kan du alltid hålla utkik efter en ny bostad. Det enda du behöver göra är att registrera dig och fylla i en intresseanmälan. 
  Att söka ny lägenhet hos oss är både enkelt och bekvämt - tjänsten är webbaserad så du bestämmer själv vilken tid på dygnet du vill göra din anmälan.

  Vad gör jag först?
  Det första du måste göra för att kunna göra en intresseanmälan är att registrera dig på ”Mina sidor”. Då får du en egen inloggning som du använder när du vill använda servicen på ”Mina sidor" och söka efter lediga lägenheter.

  Hur uppdaterar jag min anmälan?
  För att vi alltid ska ha de senaste uppgifterna om dina önskemål är vi noga med att din intresseanmälan är aktuell. Därför måste du själv gå in och uppdatera din anmälan med högst 6 månaders mellanrum.  Det räcker med att du loggar in på ”Mina sidor” så blir anmälan automatiskt uppdaterad.
  Tänk på att det är datumet då du senast uppdaterade din intresseanmälan som gäller, och att du måste förnya den igen inom 6 månader. Vi skickar ingen påminnelse till dig, du är själv ansvarig för att hålla koll på datum och uppdatera din intresseanmälan.

  När visas lediga lägenheter?
  Vi publicerar lediga lägenheter varje torsdag. Det betyder att du bara behöver besöka sidan en gång i veckan för att se om det finns någon lägenhet som är intressant. Vi erbjuder även en bevakningstjänst av lediga lägenheter. Då får du ett e-post-meddelande när något intressant dyker upp.

  Hur bokar jag mitt intresse?
  När du hittar en lägenhet som är intressant bokar du dig på den. Tänk på att du måste kunna flytta in i lägenheten på det utsatta inflyttningsdatumet. På "Mina sidor" kan du följa vad som händer med alla lägenheter du har bokat dig på.

  Vad händer om jag blir erbjuden en lägenhet?
  Vi kontaktar dig om du blir erbjuden tid för visning.

  Kan jag tacka nej flera gånger? 
  Du kan tacka nej till erbjudande max fem gånger inom ett halvår. Efter det spärras din intresseanmälan i sex månader. Samma gäller om du inte svarar oss när du blir erbjuden en visning.

   

 • Innehåll i SVAR.